Blog

Održan 4. Forum čistog vazduha u Roterdamu

Održan 4. Forum čistog vazduha u Roterdamu

Forum čistog vazduha 2023. održan u Roterdamu 23. i 24. novembra 2023. okupio je sve zainteresovane strane za čist vazduh iz cele Evropske unije, uključujući nadležne organe država članica na svim relevantnim nivoima.

Vazduh gotovo nigde na planeti nije bezbedan

Živimo u vremenu kada je kvalitet vazduha postao ključni faktor za očuvanje našeg zdravlja.

Nove studije pokazuju da spoljašnji vazduh gotovo nigde na planeti nije bezbedan, a brojke koje je ovih dana objavila Evropska agencija za životnu sredinu (EEA) podsećaju nas da je zagađenje vazduha i dalje zdravstveni problem životne sredine broj jedan u EU.

Aktuelna situacija u Evropi i Srbiji

Podaci  pokazuju da je šteta po ljudsko zdravlje od zagađenog vazduha ogromna, da je  od zagađenja umrlo više od pola miliona ljudi u EU u 2021. godini. Situacija u Srbiji, danas, kao i proteklih godina, često se karakteriše kao „loša“, a nivo zagađenja u Beogradu, Novom Sadu, Valjevu, Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Užicu, Šapcu i drugim gradovima i opštinama neretko je „opasan“.

Uticaj lošeg kvaliteta vazduha na zdravlje uzrokuje nepotrebne troškove, skraćujuje živote, povećava medicinske troškove i smanjuje produktivnost. Na ovu listu treba dodati i autoimune bolesti, ali i 9% neonatalnih smrti, koje su takođe uzrokovane zagađenjem vazduha.

Kako da obezbedite čist vazduh u vašem životnom i radnom prostoru?

Čovek u zatvorenom prostoru provede u proseku 93% svog života (87% u zidanim objektima i 6% u prevoznim sredstvima).

Nažalost, vazduh u svakom zatvorenom prostoru je u proseku 3-5 puta zaprljaniji nego spoljašnji vazduh, prema podacima Environmental Protection Agency (EPA), USA.

Odgovor na Izazov: Visoko energetski efikasna ventilacija sa integrisanim visokoefikasnim filterima i prečišćivačima vazduha

Marquis Intelligence je vaš partner u misiji obezbeđenja čistog i bezbednog vazduha. Njegova inovativna tehnička rešenja sa premijum opremom za vrhunsku ventilaciju i prečišćavanje vazduha, prilagođena su potrebama, željama i mogućnostima klijenata, kako za kompanije tako i za pojedince, njihove kuće i stanove.

author-avatar

Marquis Intelligence tim

Marquis Intelligence tim je tim stručnjaka različitih profila, posvećen poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i ističe se u ponudi naprednih sistema ventilacije po meri, obezbeđujući bezbednost i udobnost u zatvorenim okruženjima pružajući sveobuhvatnu podršku i upotrebu najsavremenije tehnologije za rešavanje različitih i složenih izazova kvaliteta vazduha.