Blog

Ventilacija stambenih prostora jedna od najvažnijih tema ISH-a 2023

Maruis Intelligence - Ventilacija stambenih prostora jedna od najvažnijih tema ISH-a 2023

Na vodećem svetskom sajmu klimatizacije, grejanja i obnovljivih vrsta energije ISH 2023 u Frankfurtu, predstavljeni su najnoviji inovativni proizvodi i tehnologije iz ove oblasti.

Kvalitet vazduha u zatvorenom prostoru izdvojio se ove godine kao jedna od najvažnijih tema.

Pored ostalih izlagača, kao primijum programi prezentovani su i programi za ventilaciju i prečišćavanje vazduha renomiranih nemačkih kompanija sa kojima Marquis Intelligence ima dugogodišnju saradnju.

Na ISH 2023 istaknuto je da ventilacija i kvalitet unutrašnjeg vazduha daju važan doprinos glavnom cilju smanjenja CO2 i uštede energije. Više o tome možete videti na sajtu ISH.

Iako je vazduh čoveku neophodan za život, do sada mu se posvećivalo malo pažnje kada je u pitanju stambeni prostor. Poslednje dve godine su svima pokazale koliko je higijensko snabdevanje vazduhom u zatvorenom prostoru važno. Sada smo svesni da je neophodno iz unutrašnjeg vazduha ukloniti CO2, razne zagađujuće materije, viruse i druge patogene i tako minimizirati zdravstvene rizike, povećati komfor i dobrobit ljudi.

Sistemi za ventilaciju sa efikasnim prečišćavanjem vazduha obezbeđuju visokokvalitetan vazduh u zatvorenom prostoru, bez potrebe za otvaranjem prozora. Osim toga ovakvi sistemi smanjuju nivo ulične buke, jer se prozori ne moraju otvarati. Smanjuje se mogućnost ulaska zagađujućih materija, ali i insekata i alergena.

S toga Marquis Intelligence sa svojim partnerima fokus stavlja na obezbeđivanju najvišeg mogućeg kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru po principu „ključ u ruke”.

author-avatar

Marquis Intelligence tim

Marquis Intelligence tim je tim stručnjaka različitih profila, posvećen poboljšanju kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i ističe se u ponudi naprednih sistema ventilacije po meri, obezbeđujući bezbednost i udobnost u zatvorenim okruženjima pružajući sveobuhvatnu podršku i upotrebu najsavremenije tehnologije za rešavanje različitih i složenih izazova kvaliteta vazduha.